Reseptit

Kiertueellani ja vaalituvallani on jaossa oman peltomme rukiista tehtyjä ruishiutaleita. Ne on tehty Sonkakosken myllyssä. Hiutaleita ei ole esikypsennetty, joten niissä on aito, tuhti, rukiin maku.

Mualiman paras ruispuuro Katin ruishiutaleista.

Mualiman paras ruispuuro

Yhdelle

3 dl vettä
1 dl Katin ruishiutaleita
suolaa

Lämmitä vesi kattilassa kiehuvaksi. Vispaa veden sekaan ruishiutaleet. Laske liesilevyn lämpötilaa ja anna puuron hautua kannen alla puoli tuntia. Puuroa kannattaa välillä sekoittaa kypsymisen aikana. Lisää ripaus suolaa. Nauti suomalaisten marjojen tai vaikkapa voisilmän kanssa.

Neljälle:

1 l vettä
3 dl Katin ruishiutaleita.

Katin ruishiutaleilla leivitetty lohi.

Ruishiutaleilla leivitetty lohi

n. 1 kg lohifilee
2 kananmunaa
3 dl Katin ruishiutaleita
suolaa, pippuria
voita paistamiseen

Leikkaa lohifile n. 2 cm levyisiksi suikaleiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Vispaa kananmunat kevyesti ja kaada lautaselle. Kaada toiselle lautaselle ruishiutaleet. Pyöräytä kalasuikaleet kananmunassa ja sen jälkeen ruishiutaleissa. Paista palat voissa rapeiksi.

Tarjoa lisäksi perunamuusia ja salaattia.


Katin ja J-P:n uunilohi

Iisalmen Sanomat ja Radio Sandels järjestivät 16.3.2019 kokkisodan kansanedustajaehdokkaille Iisalmen K-Citymarketissa. Edustimme Juha-Pekka Rusasen kanssa Keskustaa. Pääraaka-aineena oli lohi. Teimme tämän reseptin mukaisen ruuan ja hyvältä maistui!

Katin ja J-Pn uunilohi

n. 500 g pala suomalaista kirjolohta
½ punasipulia
½ dl tuoretta tilliä silputtuna
½ dl tuoretta ruohosipulia silputtuna
1 prk ranskankermaa
½ sitruunan mehu
suolaa, pippuria ja sokeria
2 rkl pinjansiemeniä

Laita lohipala uunivuokaan. Ripottele lohipalan päälle n. 1 tl suolaa ja 1 tl pippuria ja 1 tl sokeria. Jätä maustumaan kuorrutuksen valmistumisen ajaksi.

Pilko punasipuli pieniksi kuutioiksi, silppua ruohosipuli. Sekoita ranskankermaan silputtu punasipuli, ruohosipuli ja tilli. Mausta lisäämällä 1 tl suolaa, 1 tl mustapippuria, 1 tl viisipippuria ja 1 tl suolaa. Sekoita ainekset sekaisin ja maista, onko mausteita riittävästi. Levitä seos kalan pinnalle. Ripottele päälle vielä pinjansiemeniä.

Paista 170 asteen lämpötilassa n. 20 minuuttia.

Tarjoa lisäkkeenä raikasta salaattia.